Wat te doen bij ontslag? Schakel een advocaat in!

Bel direct
E-mail direct
Bel direct
E-mail direct

Je voelt het vast aan… Er dreigt ontslag. De spanning is opgelopen en de onzekerheid over jouw toekomst kost veel energie en het begint te knagen. Dit is een lastige tijd en je wilt graag weten wat er allemaal kan gebeuren.

Een goede voorbereiding op jouw ontslag kunnen wij bieden, en dat geeft rust. In die voorbereiding maken wij een plan van aanpak en kun je vertrouwen op onze expertise. Uiteraard zijn wij ook ervaren met de regeling die met de werkgever afgesproken gaat worden. De regeling is altijd op maat en anders in iedere situatie. Wanneer de zorgen bij jou zijn weggenomen, kun je weer naar de toekomst kijken.

Een ontslag kan totaal onverwachts zijn, soms voel je het al aan de sfeer. Het kan een flinke schok zijn. Gelukkig is er hulp. Wij helpen je, net als vele anderen voor jou, met maximaal resultaat uit jouw situatie. Neem vrijblijvend contact op via 0612182202 of via e-mail. Of upload in onderstaand formulier meteen jouw ontslagbrief.

arbeidsrecht boeken

Wat moet ik doen?

Een werkgever kan nog een gesprek met je gehad hebben en dan opeens veranderen van mening. Dan komt opeens het ontslagvoorstel.

Een andere optie is als je dit duidelijk aanvoelt omdat de sfeer toch minder is vergeleken met een tijd geleden. Negatief commentaar bij gesprekken over functioneren met jouw leidinggevende, geen nieuwe uitdagende projecten, je kent het wel – terwijl dit voorheen niet zo was. Er wordt een dossier tegen je opgebouwd.  Je ziet jouw toekomst op losse schroeven staan.

Ons startpunt is het evenwicht weer terug brengen. In Nederland kunnen werkgevers niet zomaar medewerkers ontslaan en die wetgeving is niet bij iedereen geheel bekend. Daarom bespreken we dit met de werkgever. Daarna kan er samen gekeken worden naar oplossingen.

Eerst de mogelijkheden bekijken

De arbeidsovereenkomst is niet meteen beëindigd wanneer een ontslagaanzegging in het spel is. De afspraken hierin gelden nog. Wanneer de werkgever echter een aangegeven naar een einde van de overeenkomst toe te werken, dan is de relatie al zodanig verstoord dat het beter is om jezelf af te vragen of je hier nog wilt werken. Dit is herkenbaar bij veel gevallen.

juridisch boekVaststellingsovereenkomst als uitkomst

Wanneer je zelf kiest om ook voor een einde van de arbeidsovereenkomst toe te werken, is een vaststellingsovereenkomst vaak de beste oplossing. In deze overeenkomst bepaal je samen met jouw werkgever wat de afspraken zijn. De meest besproken onderwerpen die aan het bod komen zijn vaak de einddatum, ontslagvergoeding, mogelijke vrijstelling van werk en concurrentiebeding. Het is handig om ook meteen over vakantiedagen afspraken te maken, hier heb je wettelijk nog recht op.

Recht op transitievergoeding

Dit is natuurlijk belangrijk om meteen te weten. Zeker wanneer het ontslag niet rechtvaardig is. Sinds 2020 heb je volgens de wet recht op de transitievergoeding als het dienstverband door tussenkomst van het UWV of de kantonrechter wordt beëindigd. Uit ervaring blijkt dat uit bijna alle ontslagzaken een beëindigingsovereenkomst wordt opgesteld door werknemer en werkgever en ze dit zo oplossen.

Hoogte van ontslagvergoeding

Om een ontslagvergoeding te berekenen wordt een vaste formule gebruikt. De factoren die hiervan op invloed zijn, zijn de duur van jouw dienstverband en je bruto salaris. Met een vaststellingsovereenkomst wordt er vaak aansluiting met een transitievergoeding berekening gebruikt. Bij een aantal zaken valt er meer uit te halen en dan proberen wij dit ook.

Wanneer er een goede reden mist en een werkgever je een vaststellingsovereenkomst aanbied, is het verstandig om hoog in te zetten. De werkgever wilt dan van je af en er is ruimte voor onderhandeling. De hoogte van de berekende transitievergoeding via de formule is de ondergrens. Daarbij gezegd hebbende, het eerste bod is pas een eerste bod.

juridische hamerSchakel altijd juridische hulp in

Een ontslag heeft een flinke impact. Je raakt jouw baan kwijt en wilt waarschijnlijk iets nieuws. Het brengt onrust met zich mee. Als het ontslag onverwacht is, wil je vaak ook nog de tijd een nieuwe baan te zoeken. Na het einde wil je aanspraak maken op een WW-uitkering. Dan moet je aan een aantal eisen van het UWV voldoen en daarom moet dat bekeken worden.

Uit de vaststellingsovereenkomst wil je het hoogst mogelijke halen, maar hoe weet je wat dat is? De onderhandelingen kunnen lastig zijn.

Wij helpen je daarbij en nemen stress voor je weg. Wij staan je bij en daarvoor talloze anderen in dezelfde situatie. Daarom hebben wij tips, adviezen en ervaring om te zorgen dat ondanks jouw ontslag, je nog steeds de beste uitkomst eruit haalt. Elke situatie is anders en daarom kunnen we deze op maat in behandeling nemen.

Upload jouw ontslagbrief, wij helpen je verder

  Ik accepteer de algemene voorwaarden

  • door een advocaat

  • met behoud ww

  Bel direct
  E-mail direct
  Bel direct
  E-mail direct
  Advocaat Frank Laurens Jansen

  Frank Laurens Jansen heeft als crisis advocaat veel procedures begeleid bij een ontslag en verteld in deze blogs wat de spelregels zijn. Omdat elke casus anders is, is het wijs direct contact op te nemen. Het 1e advies is vrijblijvend daarvoor worden geen kosten in rekening gebracht. Bel direct 0612182202 of mail jansen@hendrikse-renes.nl. Ook in de avonduren zijn we beschikbaar.

  Contact opnemen