Te maken met ontslag? Laat mij je helpen!

Vrijblijvende advies van een ervaren advocaat

Bel direct
E-mail direct
Bel direct
E-mail direct
Advocaat Frank Laurens Jansen

Heb je te maken met een (dreigend) ontslag? Dit kan een hele schok zijn. Gelukkig sta je er niet alleen voor: er is hulp. Maak gebruik van onze jarenlange ervaring en laat je op tijd adviseren.

Neem vrijblijvend contact op.

Bel: 0612182202;
Mail: jansen@hendrikse-renes.nl;
Of laat je gegevens achter op onze contactpagina.

Heb je een ontslagbrief ontvangen? Upload deze dan in onderstaand formulier.

Frank Laurens Jansen heeft als advocaat 100’en ontslagprocedures succesvol begeleid en vertelt graag wat je het beste kunt doen in jouw situatie. Omdat elke situatie anders is, is het wijs om snel advies van een advocaat in te winnen.

Upload jouw ontslagbrief

  Ik accepteer de algemene voorwaarden

  • door een ervaren advocaat

  • met behoud van ww

  • vrijblijvende controle

  Wat moet ik doen?

  Een werkgever kan nog een gesprek met je gehad hebben en dan opeens veranderen van mening. Dan komt opeens het ontslagvoorstel.

  Een andere optie is als je dit duidelijk aanvoelt omdat de sfeer toch minder is vergeleken met een tijd geleden. Negatief commentaar bij gesprekken over functioneren met je leidinggevende, geen nieuwe uitdagende projecten, je kent het wel – terwijl dit voorheen niet zo was. Er wordt een dossier tegen je opgebouwd.  Je ziet jouw toekomst op losse schroeven staan.

  Ons startpunt is het evenwicht weer terug te brengen. In Nederland kunnen werkgevers niet zomaar medewerkers ontslaan en die wetgeving is niet bij iedereen geheel bekend. Daarom bespreken we dit met jouw werkgever. Daarna kan er samen gekeken worden naar oplossingen.

  Eerst de mogelijkheden bekijken

  De arbeidsovereenkomst is niet meteen beëindigd wanneer een ontslagaanzegging in het spel is. De afspraken hierin gelden nog. Wanneer de werkgever echter heeft aangegeven naar het einde van de overeenkomst toe te werken, dan is de relatie zodanig verstoord dat het beter is om jezelf af te vragen of je nog voor deze werkgever wilt blijven werken.

  Vaststellingsovereenkomst als uitkomst

  Wanneer je ook kiest om naar een einde van de arbeidsovereenkomst toe te werken, is een vaststellingsovereenkomst vaak de beste oplossing. In deze overeenkomst bepaal je samen met jouw werkgever wat de afspraken zijn.

  De meest besproken onderwerpen die aan het bod komen zijn vaak de einddatum, ontslagvergoeding, mogelijke vrijstelling van werk en het concurrentiebeding. Het is handig om ook meteen over vakantiedagen afspraken te maken, hier heb je namelijk sowieso wettelijk nog recht op.

  Recht op transitievergoeding

  Dit is natuurlijk belangrijk om meteen te weten. Zeker wanneer het ontslag niet rechtvaardig is. Sinds 2020 heb je wettelijk recht op de transitievergoeding als het dienstverband door tussenkomst van het UWV of de kantonrechter wordt beëindigd. Uit ervaring blijkt dat uit bijna alle ontslagzaken een beëindigingsovereenkomst wordt opgesteld door werknemer en werkgever.

  Hoogte van ontslagvergoeding

  Om een ontslagvergoeding te berekenen wordt een vaste formule gebruikt. De factoren die hierop van invloed zijn, zijn de duur van jouw dienstverband en je bruto salaris. Met een vaststellingsovereenkomst wordt er vaak aansluiting met een transitievergoeding berekening gebruikt. Bij een aantal zaken valt er door goed te onderhandelen meer uit te halen, uiteraard proberen wij dit ook.

  Wanneer er een goede reden voor ontslag mist en een werkgever je een vaststellingsovereenkomst aanbied, is het verstandig om hoog in te zetten. De werkgever wilt dan van je af en er is ruimte voor onderhandeling. De hoogte van de berekende transitievergoeding via de formule is de ondergrens. Daarbij gezegd hebbende, het eerste bod is pas een eerste bod.

  Schakel altijd een advocaat in

  Een ontslag heeft flinke impact. Het verliezen van je baan brengt onrust met zich mee. Als het ontslag onverwacht is, heb je tijd nodig om een nieuwe baan te zoeken. Na het einde wil je indien nodig aanspraak kunnen maken op een WW-uitkering. Hiervoor moet jouw ontslag aan een aantal eisen van het UWV voldoen. Daarom is het belangrijk dat je je laat adviseren door een advocaat.

  Uit de vaststellingsovereenkomst wil je het hoogst mogelijke halen, maar hoe weet u wat dat is? De onderhandelingen kunnen lastig zijn.

  Wij helpen je daarbij en nemen stress voor je weg. Wij talloze anderen in dezelfde situatie als jij succesvol bijgestaan. Daarom hebben wij tips, adviezen en ervaring om te zorgen dat je de beste uitkomst uit jouw ontslag haalt.

  Upload jouw ontslagbrief en wij helpen je verder

   Ik accepteer de algemene voorwaarden

   • door een advocaat

   • met behoud ww

   Bel direct
   E-mail direct